Η διάλεξη είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο Α Μέρος γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα θέσπισης μικροβιολογικών κριτηρίων και στους μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται ως δείκτες για τον έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Στο Β Μέρος γίνεται αναφορά στις τροφογενείς ασθένειες, τη σημασία τους για την υγεία και το οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνουν τις κοινωνίες. Από τα τροφογενή παθογόνα, επιλέγονται τα πιο σημαντικά αναδυόμενα (Salmonella enterica Serovar Typhimurium DT104, Escherichia coli O157:H7, Campylobacter jejuni, Listeria monocytogenes) και γίνεται αναλυτικά η παρουσίασή τους (Χαρακτηριστικά του παθογόνου, Aσθένεια, Eπιδημιολογία, Eπικίνδυνα τρόφιμα, Μέθοδοι ανίχνευσης).
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Παν. Θεσσαλίας, Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκόπειου Παν. Αθηνών και Φαρμακευτικής Παν. Πατρών)
Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (ΑΕΙ)
Typical Age Range
18+
Notes
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Διαλέξεις για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης ΑΕΙ για την επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» - Ενότητα 3: Σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στη διατροφή