Στο πλαίσιο της διάλεξης αυτής θα αναφερθούν εισαγωγικά στοιχεία για τα λιποειδικής φύσης συστατικά και την κατάταξή τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κάτωθι ενότητες: 1. Ιστορική αναδρομή και μέλλον των λιποειδών ως προς τη βιολογική τους δράση 2. Τρόποι απομόνωσης και διαχωρισμού αυτών 3. Τρόποι ταυτοποίησης της δομής λιποειδικών ενώσεων (ποιοτικοί και ποσοτικοί προσδιορισμοί) 4. Τρόποι αξιολόγησης βιολογικής δράσης (απλή αναφορά) 5. Εφαρμογή σε ελαιόλαδο και παραπροϊόντα ελαιουργίας. Ενσωμάτωσή τους σε τρόφιμα.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Παν. Θεσσαλίας, Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκόπειου Παν. Αθηνών και Φαρμακευτικής Παν. Πατρών)
Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (ΑΕΙ)
Typical Age Range
18+
Notes
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Διαλέξεις για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης ΑΕΙ για την επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» - Ενότητα 3: Σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στη διατροφή