Στο πλαίσιο αυτού του έργου έχουν σχεδιαστεί επιμέρους εργασίες ώστε να μελετηθεί η αλλεπίδραση στο σχηματισμό – επιβίωση του βιουμενίου του παθογόνου Salmonella με την ενδογενή χλωρίδα. Για το σκοπό αυτό μικροοργανισμοί από την ενδογενή χλωρίδα έτοιμης σαλάτας ρόκας και σπανακιού απομονώθηκαν. Αφού οι διαφορετικοί αυτοί μικροοργανισμοί ομαδοποιηθούν και ταυτοποιηθούν με μοριακές τεχνικές, θα εξεταστεί η επίδρασή τους στο σχηματισμό βιο-υμενίου Salmonella. Τα αποτελέσματα από την μελέτη, σχετικά με την την ανθεκτικότητα και η πιθανή προσαρμοστικότητα μικτών βιο-υμενικών κοινοτήτων αποτελούμενες από κύτταρα Gram αρνητικού (Ps. putida) και Gram θετικού (L. monocytogenes) έναντι ενός κοινού απολυμαντικού μέσου, του χλωριούχου βενζαλκονίου, θα αξιολογηθούν και θα βοηθήσουν στον σχεδιασμό περεταίρω πειραμάτων.